Vanliga frågor

Vad är relining?

Relining eller rörinfodring är ett samlingsnamn på ett flertal metoder för att invändigt renovera rörledningar/avloppssystem. Relining innebär att rören rensas och infodras istället för att bytas ut. Metoden används för både rör inom byggnader och under mark.

Relining är billigare och enklare att genomföra än ett helt stambyte.

Hur länge håller relinade rör?

Beräknad livslängd är 50 år. Läs mer om detta i Fastighetsägarnas Reliningrapport 2011.

Hur vet jag om röret är trasigt?

Om du inte har en synlig vattenskada är det svårt att veta om dina rör är hela eller trasiga. De kan läcka i det tysta. Återkommande stopp är tecken på att det inte står rätt till.

Tänk på att aldrig använda propplösare! Försök med en vaskrensare och om detta inte fungerar så ring en hantverkare.

Om du har ett avloppssystem som är byggt på 70-talet eller tidigare rekommenderar vi dig att filma rörsystemet för att upptäcka sprickor eller andra svagheter i systemet. En filminspektion kan till exempel visa ett svårupptäckt hål i den liggande stammen under byggnaden. 

Vad kostar det att relina?

Vi erbjuder fast pris till både fastighetsägare och privatpersoner. Ring oss för mer information eller boka ett platsbesök så återkommer vi sedan med en kostnadsfri offert.

Vi är anslutna till BRiF och följer dess kvalitetskrav. Alla arbeten dokumenteras och handlingarna överlämnas till kunden vid avslutat arbete. Låt dessa dokument följa fastigheten vid en eventuell försäljning.

Vad gör ni med rötter i avloppet?

Det är inte ovanligt att rötter perforerar avloppssystem i jakten på vatten. Detta skapar förstås problem med läckage och stopp. Vi fräser bort rören och lagar perforeringarna med lämplig teknik beroende på hur stor skadan är.

Kan jag bo kvar under reliningen?

Javisst kan du vara kvar hemma.